7 top üzleti közösség, amire érdemes figyelni 2023-ban

Itt az idei Bridge Üzleti Közösség Díjasainak friss listája!

A nyár legkötetlenebb üzleti fesztiválján, a legmenőbb üzleti közösségek társaságában adták át június 8-án az idei Bridge Üzleti Közösségi Díjakat. „A legnépszerűbb hazai üzleti közösségek összekötnek, inspirálnak és folyamatos fejlődési lehetőséget kínálnak. Megtanítják hogyan mozogj otthonosan a virtuális térben és a social media világában, mentorálnak, podcastet készítenek, és a közösségi platformok és offline események segítségével számos lehetőséget kínálnak üzletfejlesztésre és networkingre” – nyilatkozta Pistyur Veronika, az idén 10 éves Bridge Budapest vezetője. Idén taroltak a női üzleti közösségépítők, és azok akik évek óta profin, kitartóan, tele energiával építenek támogató üzleti közösséget. Mutatjuk az élmezőnyt

2019 óta a Bridge Budapest idén már negyedik alkalommal díjazta azokat az üzleti közösségeket és szervezeteket, amelyek tudatosan és innovatív módon katalizálják a hazai üzleti szereplők és vállalkozók közötti kapcsolódásokat és együttműködéseket. A díjjal azokat a közösségeket ismerik el, akiknek a missziója, eseményei, képzései, kapcsolati hálója, illetve tudásmegosztó és közösségépítő tevékenysége kiemelkedő, komoly értéket képvisel.

Az idei nyertesekre, a Bridge Üzleti Közösségi Díjátadón derült fény, mely idén különleges helyszínen, az ország legnagyobb üzleti fesztiválján, a Business Fest-en került megrendezésre. A Bridge Budapesttől megszokott feszengésmentes díjátadónak a Forbes színpada adott otthont. Az eseménnyel az üzleti közösségekben rejlő erőt, és azokat a közösség- és hídépitőket ünnepelték, akik energiája és munkája nélkülözhetetlen e kezdeményezésekben. Az elmúlt években olyan üzleti közösségek kapták már meg az elismerést, mint a Minner, az MVÜK, a Bizalmi Kör vagy az Art is Business és a Piqniq Budapest közössége.

A 2023-as díjátadón hét kategóriában adták át a Bridge Üzleti Közösségi Díjakat, köztük a kifejezetten az üzleti tudásmegosztást ünneplő Dreher Sörgyárakkal közösen alapított Élesztő-díj is. A döntős jelöltek köre a Bridge Vezetői Közössége ajánlásai és közönségszavazás útján állt össze. Közel 200 közönségszavazattal, 40 szervezetre érkezett jelölés. A végső döntést a shortlistes jelöltekről a vállalkozói szférához kötődő, felkért hatfős szakmai zsűri hozta meg.

Aktivitás, szektoron belüli összefogás, womenpower, online megoldások, fenntarthatóság, üzleti podcast közösségek és a tudásmegosztás volt idén a Bridge hívószava. A beérkezett ajánlások és szavazatok alapján így 7 kategóriában született díjazott.

Díjkategóriák és nyertesek:

Aktív Üzleti Közösség Díj: az #AJMAFT közössége

Az #AJMAFT a hazai KKV szektor, a self-made vállalkozások és tudatos karrierépítők támogatója. A hazai média- és kommunikációs piac egyik meghatározó alakja, a személyes márkaépítés specialistája, Kende-Hofherr Krisztina kezdeményezése, aki 2021 óta már civileket és ezzel egy szélesebb körű vállalkozói kört is támogat a karrierépítésben. Mottójuk: “Akard jobban, mint amennyire félsz tőle!”

Szektorális Együttműködés Díj: Virtuális Asszisztensek Fóruma és Online Szolgáltatók Közössége

Egy olyan új, kialakulóban lévő szakma színtere, amely az online vállalkozástámogatást és otthoni adminisztrációs munkát végző virtuális asszisztenseket támogatja és fogja össze. Mindemellett a teljes online szolgáltató szektor és a hazai kkv-k kapcsolódásának és példaértékű összetartásának helyszíne. A közösség motorja és lelke Szabó Ágnes, a Virtuális Irodaház megálmodója és tulajdonosa, aki egyfajta hídként köti össze a különböző területekről érkező legprofibb szakértőket megbízóikkal.

Womenpower Díj: Női Váltó – Női Vállalkozói Klub

Békéssy Olga szerkesztő-riporterből karrierváltással lett magazinalapító, vállalkozó és közösségépítő. Saját példáját alapul véve, a karrierváltó és saját vállalkozásban gondolkodó nőkkel épít vállalkozói közösséget. A NőiVáltó.hu és a Női Váltó Fesztivál olyan ismertségét, hálózatot és követői tábort teremtett, amelyekből kilépve és túlnőve a Női Váltó Vállalkozói klubbal valódi közösség született meg.

Online Üzleti Közösség Díj: Zsolya Communication közössége

Helyfüggetlen online kommunikációs szakértők támogató közössége. Dr. Szabó Orsolya kezdeményezése, aki néhány év leforgása alatt jogászból lett digitális nomád, egyéni kommunikációs tanácsadó saját ügynökséggel, aki közben egy egész nomád közösséget épített fel. Missziója, hogy közös munkával, a közösségi média lehetőségeinek feltérképezésével, támogató közegben minél többen fedezzék fel a közösségi média nyújtotta végtelen lehetőségeket és tudatos online jelenléttel minél több hazai vállalkozó váljon láthatóvá és sikeressé.

Üzleti Közösség a Fenntarthatóságért Díj: Csak a Mentes közössége

Hazánk legaktívabb mentes közössége, mely 2017-ben indult útjára, és azóta friss és hiteles szakértői tartalmakkal, eseményekkel, szolgáltatásokkal és termékekkel nyújt segítséget, az ételérzékenységben szenvedők és a mentes életmód iránt érdeklődőknek. Herczeg Andrea alapító-tulajdonos küldetése, hogy hidat képezzen a speciális étrenden élők és a mentes termékeket forgalmazó cégek között. Célja, egy egységes és mindenki számára elérhető, mentes világ megteremtése.

Üzleti Podcast Közösség Díj: a Cégépitők podcast közössége

Egerszegi Krisztián üzleti podcastje minden epizódban egy-egy cégvezető útját és fejlődését mutatja be; beszélgetései sorsfordító döntésekről, best-practicekről, necces helyzetekről és felemelkedésekről egyaránt szólnak. A Cégépítők hamar túlnőtt a podcast formátumon, és olyan tudatos cégvezetők és vállalkozók közösségévé alakult, amely egymást online és offline módon is folyamatosan támogatja.

ÉLESZTŐ-DÍJ a tudásmegosztásért és tudásátadásért: a protégé mentorporgram

A Bridge Budapest és a Dreher Sörgyárak közös díját idén egy olyan mentorprogram és fiatalos közösség kapta, melyben a turizmus, vendéglátás és szállodaipar iránt elkötelezett szakemberek segítik a fiatal útkeresőket abban, hogy ők is sikeres karriert építhessenek a turisztikai szakmában. A szakmai fókuszú mentorprogram és Tehetségfelfedező Műhely megálmodója és projektvezetője, Horváth Viola. A protégé küldetése, hogy sikeres példákon és különleges eseményeken keresztül tegye vonzóvá a fiatalok számára a szakmát.

A zsűri tagjai: Biás Csongor (a Startup Hungary ügyvezetője), Katonáné dr. Kovács Judit (a Debreceni Egyetem Közgazdaságtan és Világgazdaságtan Intézetének docense), Matheidesz Réka (a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vezérigazgatója), Máté Krisztina (Az első millióm története, a Cápák között producere), Tóth Gergely (a HR Fest ügyvezetője, a Business Fest megálmodója) és Pistyur Veronika (a Bridge Budapest és az Oktogon Ventures alapítója, ügyvezetője).