top of page
  • Szerző képeBridge Business

„A kitartás meghozza gyümölcsét”

A Bridge Business 'Értékeink' rovatában szeretnénk megmutatni azt a végtelenül inspiráló közeget, amelynek tagjai képviselik az üzleti élet igazi emberi oldalát. Megkértük a Bridge Budapest támogatóit és partnereit, hogy meséljék el nekünk melyik az a fontos vezértérték, amely hajtja és motiválja őket az üzleti életükben és a mindennapokban. Most Szabó Dóra, a Tranzit-Food Kft. igazgatóságának tagja, a Vállalható Üzleti Kultúráért kezdeményezés Nagykövete osztja meg velünk az értékét.


Kitartás

A kitartás meghozza gyümölcsét.

Akkor tudunk fejlődni, haladni, sikeresnek lenni, ha nyitottak vagyunk a változásra, az új megoldásokra.


A régi, jól bejáratott módszerek biztonságos alapot jelentenek, de egyszerre a fejlődés gátjai is lehetnek. Hajlamosak vagyunk az „így szoktuk” utat választani, hisz ez kipróbált, nincs benne kockázat. Azonban így nem mindig a leghatékonyabb választ adjuk egy-egy felmerülő problémára.


Nehéz elszakadni a régi megoldásoktól

Arra ösztönözzük a kollégákat, hogy merjenek új utakat keresni, innovatívnak lenni. Nehéz elszakadni a régi megoldásoktól. Kitartást, odafigyelést igényel, hogy a hétköznapi rutinból ki tudjunk lépni. Sokszor ellenállásba ütközünk, de idővel, kitartással és gyakori kommunikációval formálható a szemlélet. Ha pedig sikerült kiszakadni a mókuskerékből, fontos, hogy legyen lendület, kitartás az új ötleteket véghez vinni. Ehhez kértünk idén segítséget, hogy szakemberekkel fejlesszük kollégáinkat, magunkat.


És, hogy mennyire megéri kitartónak lenni, örömmel olvastam, hogy már tudományosan is bizonyított, „Ha kitartunk, a siker bármikor beüthet” (Barabási Albert-László: A képlet, V. törvény).

bottom of page