„Az egyensúly, az egyensúlyra való törekvés tanulható és tanítható”

A Bridge Business ‘Értékeink’ rovatában szeretnénk megmutatni azt a végtelenül inspiráló közeget, amelynek tagjai képviselik az üzleti élet igazi emberi oldalát. Megkértük a Bridge Budapest támogatóit és partnereit, hogy meséljék el nekünk melyik az a fontos vezértérték, amely hajtja és motiválja őket az üzleti életükben és a mindennapokban. Most Fehér Évát, a JOBGROUP ügyvezetőjét, az Edisonplatform Menő céges képviselőjét, a Vállalható Üzleti Kultúráért kezdeményezés Nagykövetét kérdeztük a vezérértékéről.

Egyensúly

Az egyensúly számomra egyfajta belső tudatosság. Ugyanakkor nem egy állapot, hanem egy folyamat, örök tanulás, és törekvés. Törekvés arra, hogy tudjuk kik vagyunk, mit miért teszünk vagy nem teszünk egy adott helyzetben. Minden lépésünk, ami efelé vezet pozitív hatással van nem csak ránk, de környezetünkre is.

Az egyensúly, az egyensúlyra való törekvés tanulható és tanítható.

Törekszem arra, hogy mind a szakmai mind a privát életemben önmagammal összhangban, egyensúlyban éljek és cselekedjek. Akkor tudok pozitív és inspiráló hatással lenni a környezetemre, ha én jól vagyok. Cégvezetőként és családanyaként is felelősséggel tartozom sokak iránt, döntéseim befolyásolják kollégáim, gyermekeim, családom mindennapjait. Ráadásul egy HR szolgáltató cég vezetőjeként úgy érzem még eggyel többet kell tennem azért, hogy munkatársaink is kiegyensúlyozottak legyenek. Hiszen hogyan tudnánk megbízhatóan segíteni, támogatni partnereinket, ha mi magunk nem vagyunk egyensúlyban?

Ha már extra energiákat kell beletenni abba, hogy az egyensúlynak csak a látszata is fenntartható legyen, akkor lépni kell.

A gondoskodás, humánusság a két legerősebb belső vállalati értékünk. Ezek voltak azok a hívószavak, amelyek a tavalyi évben engem ehhez a céghez vezettek. Ez az az értékrend, amit én is képviselek, szeretek felelős lenni másokért, ez egyensúlyban tart. Sokan próbáltak visszatartani a váltástól a tavalyi évben, hiszem „COVID, meg bizonytalan, és stabil helyed van…és egyébként is”, viszont ha az egyensúly megborul, azt nehezen viselem. Ha már extra energiákat kell beletenni abba, hogy az egyensúlynak csak a látszata is fenntartható legyen, akkor lépni kell. Ezeket a döntéseket még soha nem bántam meg.