top of page
  • Szerző képeBridge Business

„Együtt a szebb közös jövőért”

A Bridge Business legújabb rovatában szeretnénk megmutatni azt a végtelenül inspiráló közeget, amelynek tagjai képviselik az üzleti élet igazi emberi oldalát. Megkértük a Bridge Budapest támogatóit és partnereit, hogy meséljék el nekünk melyik az a fontos vezértérték, amely hajtja és motiválja őket az üzleti életükben és a mindennapokban. Most Sárdi Dániel, a Prezi irodai üzemeltetésének és a CSR programok vezetője, az Edisonplatform Menő Cége osztja meg velünk az értékét.


Visszaadni másoknak

Nekem könnyű, vezérértékem: "visszaadni másoknak" és mint a Prezi CSR programjainak vezetője személyesen is hatásom van arra, hogy kiknek adunk vissza mit és milyen formában. Óriási hatalom ez, és ezt annak fényében látom csak igazán, ami a BAGázs és a Prezi közötti 8 éves együttműködés eredményeként Bagon, és a bagi romatelepen történt.

8 éve, amikor először jártunk Bagon, a helyi önkormányzat megtűrte a BAGázs tevékenységét, sőt a kezdetekkor egy telek használatba adásával támogatta is. Az évek során azonban a kapcsolat megromlott, és kb. 4 éve a BAGázsnak nemcsak, hogy nem segített a helyi politika, de sokszor ott tett keresztbe, ahol csak tudott. Nehéz, dühítő volt látni, hogy egy önkormányzat nem végzi el a dolgát, majd pedig próbál keresztbe tenni egy olyan egyesületnek, amely ezt helyette meg akarja tenni.

Nagy volt az izgalom és a lelkesedés, amikor pár évvel később egy helyi egyesület is csatlakozott a Prezis önkéntes naphoz, megvalósult az, amit egyfajta áttörésnek éreztünk:


a többségi társadalmat képviselő egyesület és a telepet képviselők együtt dolgozott a szebb közös jövőért, és ezt egy kicsit a Prezi katalizálta.

Az már csak hab a tortán, hogy ez a civil kezdeményezés a 2019-es önkormányzati választásokon nyert, és így még magasabb szintre lépett a két szervezet közötti együttműködés, a BAGázs egy elfogadott egyesület lett és be lett vonva a hosszú távú romastratégia kialakításába, ami egy fantasztikus előrelépés.


bottom of page