Ez a filozófia a maximumot hozza ki az embereinkből

Juvancz Dóra – ,GE-CO Hungary Kft., Minősített Vállalható Üzleti Szereplő

Miért döntöttetek úgy, hogy a vállalhatóság fontos a cégvezetésben?

A neveltetésem kisgyerekkorom óta a korrektség és felelősségvállalás égisze alatt zajlott. Szüleim és szűk családi környezetem után először ,Hemingway Code Hero eszméje ragadott meg. Gyerekkorban Japánba költöztünk, ami tovább erősítette bennem ezt a irányt. Természetes volt számomra, hogy ezen értékek mentén irányítjuk a cégünket. Kedvenc mottóm, hogy bármit megtehetünk, amiért tudjuk/bírjuk/akarjuk vállalni a felelősséget. Ez elsőre nagy szabadságnak hangzik, de valójában hatalmas felelősség.

Voltak történetek az életedben, a környezetedben, ami arra ösztönzött, hogy így vezessétek a céget?

Szerencsés vagyok mert több nagyformátumú mentorom volt, akitől tanulhattam, és akik követendő példát mutattak a vállalható vezetés terén.

Miért kérdés ma Magyarországon így céget vezetni? Vagy miért nem kérdés?

Számomra nem kérdés, csak korrektül lehet céget vezetni. Ha elbizonytalanodnék akkor a mentoraim példáját idézem fel vagy felteszem magamnak a kérdést, hogy ők mit tennének ebben a szituációban. Mai napig van olyan mentorom, akihez tudok fordulni. Illetve kiterjedt baráti és családi háló támogatását élvezem, akikkel át tudom beszélni az esetleges bizonytalanságokat.

Mit kezdesz azokkal, akik ezért esetleg furcsán néznek rád/rátok?

Nevetek. Gyakori kérdés, hogy miért teljes bérre vannak bejelentve a munkavállalóink. Erre azt szoktam mondani, hogy minden kapcsolat alapja a bizalom. Ha rögtön arra kérem, hogy hazudjon, csaljon a bérével kapcsolatban, akkor hogy várhatom el hogy a vezetéssel, a kollégáival, az ügyfeleinkkel őszinte legyen?

Mennyire érzed egyedül magad az üzleti környezetedben?

Szeretném, ha többen lennénk, akik hasonlóan gondolkodunk.

Miért éri meg neked személy szerint a vállalhatóság mellett elköteleződni?

Ebben hiszek, ez a credóm és így akarok élni. Azt teszem, amit szeretek és ahogy szeretem. Minden tettemért tudom és bírom vállalni a felelősséget.

Miért jó a cégednek?

Ez a fajta cégvezetés, filozófia a maximumot hozza ki az embereinkből, ami magas szintű ügyfélélményt eredményez. Igazi win-win szituáció.

Miért jó az országnak?

A magas munkamorál magas hozzáadott értéket eredményez, aminek hozadéka lehet a lojálitás mind munkavállaló, beszállító és ügyfél oldalról. Ha ezek adottak és a piac is akarja, akkor ezek egészséges pénzügyi mutatókat is eredményezhetnek. A társadalom számára értéket teremtünk mind eszmei, dologi és anyagi oldalról.

Mi segítene neked és másoknak is, hogy könnyebb legyen vállalhatóan céget vinni?

Hozzáállás, szemléletváltás. Hogy akarjunk jót, jól csinálni. Hogy higgyünk a felelősségvállalásban mind egyéni, mind társadalmi szinten.