Mi az a Bridge Business? Több köt össze, mint ami elválaszt

Hosszú távon és érték alapon gondolkodó üzleti szereplők közösségét építjük 2013 óta a ,Bridge Budapesttel. Hosszú távra tervezni egyre képtelenebbül hangzik, de hosszabb távra elköteleződni értékek mellett, lehet az új realitás. A hosszú távú tervezés visszaszorulásával felértékelődnek az értékek, mint referenciapontok az üzleti működésben is. Tervmutatók helyett értékfaktoroké a jövő? Ezek képezhetik a bázist, ezekből kiindulva lehet meghatározni az üzleti cselekvés irányait is. Nehéz más biztosabb pontokat találni ma az építkezéshez és egy stabilabb működéshez a teljes bizonytalanságban.

Egyesületünkkel azon dolgozunk, hogy lehessen büszke üzleti szereplőnek lenni ebben az országban. Hogy minél több érték-vezérelt cég fejlődjön és épüljön Magyarországon. Olyanok, amelyek folyamatosan tanulnak, fejlesztik magukat, és büszkék a tudásuk, a teljesítményük alapján elért eredményeikre. Ezeket a szereplőket kívánjuk támogatni, fejleszteni, összekapcsolni és együttműködésre ösztönözni. Hiszünk benne, hogy az üzleti magatartás, amit a közösség képvisel egy fenntarthatóbb üzleti közeg alapja, ami épít együttműködésekre és a win-win helyzetekre.

Gyerekeknek van egy vállalkozási mentalitásfejlesztési műhelyünk, a ,Bridge Bizniscool. Az ország 30 pontján fejlesztettük már 1000 gyerek vállalkozói mentalitását. Az ,Edisonplatformunk pedig összekapcsolja a szülőket, a jövő munkaerőpiacáról felelősen gondolkodó cégeket és a leginnovatívabb oktatási rendszeren kívüli készségfejlesztő kezdeményezéseket, 64 településről 100-at. A ,Vállalható Üzleti Kultúráért elkötelezett közösségünk ma már 1000 vállalat. A kezdeményezés Nagykövetei között olyan cégek és vezetőik vannak, mint a ,Praktiker,,,az ,Eisberg, a ,Netpincér, a ,Job.hu, a ,Sigma Technology, a ,Tranzit-Food, az ,MVÜK, a ,Törös Ügyvédi Iroda, a ,Continental Group, a ,Villámfordítás, a ,Schiller Autóház, a ,Kötéltechnika, az ,EMG Group, a ,Prezi vagy az ,Opten.

Minden cég mögött ott állnak vezetők, a tapasztalatuk, a tudásuk, a motivációjuk és a döntéseik.

Milyen a mi vezetői eszményünk?

Ez persze egy eszmény. A valóságban erre csak törekedni lehet. Az ilyen vezető semmiképpen sem tökéletes vagy makulátlan. Csak optimista – vagy van, aki talán idealistának tartja -, mert hisz abban, hogy lehet ezzel a működéssel sikeresen érvényesülni. Üzletileg is megéri így működni, nem csak emberileg.

Felborult világban fontos látni, mit tartunk értéknek. Az üzletben is, ahol rengeteg múlik a munkahelyek milyenségén. Most éppen úgy látszik, egyre távolabb kerülünk az optimálistól. Ma az a tét, tudunk-e a jövőben még több példát mutatni. Ami miatt érdemes akár a fiataloknak is visszatérni Magyarországra, vagy ahonnan nem is érzik úgy, hogy elvágyódnának. Olyan világban és olyan országban szeretnénk élni és felnevelni a gyerekeinket, ahol nem csak néhány cég köteleződik el a társadalmi ügyek mellett, hanem ez a norma, mert a cégek felismerik a szerepüket és a hatásukat. A munkavállalóik, az üzleti partnereik, az ügyfeleik és a saját gyermekeik okán is.

A hosszú távú tervezés helyébe a hosszú távú elköteleződés lép. A Bridge Business arra vállalkozik, hogy az üzleti blogján, itt a Bridge Business-en bemutassa azokat az üzleti szereplőket, akik számára az értékalapúság és a hosszú táv nem ijesztő, hanem magától értetődő. Így tudnak, így szeretnek működni. Vállalják ezt a nyilvánosság előtt is, mert abban hisznek, hogy akkor lesz szerethetőbb és versenyképesebb a környezetünk, ha minél többen gondolkodnak és cselekszenek így. Minden cég mögött sok ember van. Az üzleti élet számokon túli, emberi oldala az, amire kíváncsiak vagyunk.

Szeretnénk, ha azt az üzleti magatartást, amit ezek a vezetők képviselnek, a jövőben úgy ismernék meg egyre többen, hogy ez egy olyan üzleti kultúra, ami összeköt világokat, áthidal szakadékokat, hogy az üzleti élet valódi esély, fenntartható közeg lehessen bárki számára. Az értelmes munka világának bázisa. Hívják ezt a kultúrát mostantól Bridge Business-nek. Az így gondolkodó vezetőket pedig Bridge-vezetőknek. Fogadjátok szeretettel! Mi hittel és kedvességgel készítjük.