top of page
  • Szerző képeBridge Budapest

„Mindig az etikus és felelős döntéshozatalt helyezzük előtérbe”

Csabay Ádám - Bluebird International Zrt., Minősített Vállalható Üzleti Szereplő

1. Miért döntöttetek úgy, hogy a vállalhatóság fontos a cégvezetésben?

A Bluebird számára fontos, hogy etikus módon működjünk, felelős döntéseket hozzunk, illetve az, hogy pozitív hatást gyakoroljunk a munkatársakra, az ügyfelekre, a beszállítókra és a társadalomra is egyaránt.


2. Voltak történetek az életedben, a környezetedben, ami arra ösztönzött, hogy így vezessétek a céget?

Igen, sajnos voltak olyan tapasztalataim korábban Magyarországon, amelyek rávilágítottak ennek a fontosságára. A Bluebird számára már a kezdetektől fontos volt, hogy a vezetés során mindig az etikus és felelős döntéshozatalt helyezzük előtérbe, és mindig az átláthatóságra és a felelősségre törekedjünk.


3. Miért kérdés ma Magyarországon így céget vezetni? Vagy miért nem kérdés? (Van, hogy elbizonytalanodsz? Mivel győzöd meg magad, hogy menj tovább mégis így?)

Számomra ez abszolút nem kérdés. Úgy gondolom, hogy ennek kell a standarnek lennie, hiszen ezzel teremtünk értéket.


4. Mit kezdesz azokkal, akik ezért esetleg furcsán néznek rád/rátok? (Ha tudsz felidézni párbeszédeket és érvelést, szuper lenne, ha megosztanád.)

Nem gondolom, hogy ezért furcsán néznének ránk. Mindenkinek nagyon pozitív a véleménye erről.


5. Mennyire érzed egyedül magad az üzleti környezetedben?

Több kiváló és hasonló cég tevékenykedik az üzleti környezetemben, így nem érzem azt, hogy egyedül lennénk.


6. Miért jó neked személy szerint a vállalhatóság mellett elköteleződni?

Számomra fontos a tiszta kommunikáció, az etikus és felelős döntéshozatal, valamint a korrekt üzleti viselkedés, a hosszú távú építkezés és szerintem ez a jellegű elköteleződés is ezt mutatja.


7. Miért jó a cégednek?

Hogyha az egész cég ilyen alapokon működik, azt szerintem pozitívan értékeli mindenki, akinek valamilyen kapcsolata van vele. Legyen szó itt munkavállalókról, alvállalkozókról, partnerekről egyaránt.


8. Miért jó az országnak? A vállalhatósághoz való elköteleződés a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság elősegítése miatt fontos. Minél többen csatlakoznak, gondolkodnak így, annál jobb értékeken fog alapulni a versenyszféra.


9. Mi segítene neked és másoknak, hogy könnyebb legyen vállalhatóan cégeket vinni? (Jöhetnek az elveken túl az abszolút konkrétumok...) Néhány dolog, amit kiemelnék ami a jövőben segítene:

1. Társadalmi felelősségvállalás ösztönzése, például azáltal, hogy a vállalkozások adományoznak jótékonysági szervezeteknek, támogatják a helyi közösségeket, vagy figyelmet fordítanak a környezetvédelemre és a munkavállalók bevonása ezen tevékenységekbe.

2. Az üzleti etika oktatása és az üzleti szokások javítása, például a jogi képzésekben, a vállalatvezetők tréningjeiben, vagy akár az értékesítési és marketing csapatok kiképzésében.

3. Az üzleti vállalhatóság és fenntarthatóság értékeinek erősítése az oktatási rendszerben, hogy a fiatalok már a kezdetektől tudatosan gondolkodjanak az üzleti világban.

bottom of page