top of page

Maximalizmus, kreatív szellemmel

Írta: Patakfalvi Dóra


Az amerikai Gartner piacelemző vállalat magyarországi képviseletét ellátó i-Tango Kft. partnere és a szabad alkotás örömét, a természet szeretetét és az újrahasznosítás fontosságát hirdető Borarti márka alapító-tulajdonosa nemcsak a munkáik közös halmazait egyeztették, de remek könyveket és TED-előadásokat is ajánlottak egymásnak.

Gémesi Rita, a Gartner/i-Tango Kft. partnere és Kollár Borbála, a Borarti tulajdonosa


Mi volt a legmeglepőbb hasonlóság, amit felfedeztetek egymással kapcsolatban? Gémesi Rita: A karitatív hozzáállást és a technológia magas szintű használatát. Kollár Borbála: Hogy mindketten nagyon szeretjük a kutyákat.


Mit hallgattatok kissé irigykedve a partneretek beszámolóiban?

G.R.: Borbáláék gyerekprogramjairól és kreatív munkáiról szóló beszámolókat. És az is kiderült számomra, hogy Bori hobbija is a szakmája.

K.R.: Én azt, hogy Rita vállalkozása már olyan szinten van, hogy ki tudja szervezni a saját munkáit, amivel sok szabadidőt nyer magának.


Jártatok valaha a másik oldalon? Borbála a céges terepen, Rita a civil pályán?

G.R.: Saját alapítványom (kutyás terápia) keretein belül igen, és meglátogattam Borarti műhelyét, ami csodás élmény volt.

K.R.: Igen, én dolgoztam korábban céges terepen is.


Mivel harcoltatok meg a legnehezebben?

G.R.: Azzal, hogy a csapat ne essen szét, és hogy napi szinten hogyan lehet energiát és erőt adni nemcsak a munkatársaknak, de a családnak és a barátoknak is.

K.R.: Az időbeosztással, a család összeegyeztetésével, a vezetői attitűd elsajátításával.


A szervezetetek értékei közül melyek azok, amikkel a privát életetekben is szívesen azonosultok?

G.R.: Maximalizmus, csapatmunka, „mindent házon belül megcsinálni” – azaz a tulajdonos is mindent csinál.

K.R.: Az egész szervezet tulajdonképpen szorosan összefügg a privát életünkkel.


Mik azok a pozitív változások, amelyekre az elmúlt két év kényszerei adtak váratlan lehetőséget?

G.R.: A home office kialakítása és hogy több érdemi időt tölthettünk a családdal. De a csapattagok között is erősebbé váltak a kötelékek, illetve aki nem volt igazi csapattag, az lemorzsolódott.

K.R.: A lassabb tempó elmélyültebb munkafolyamatokat eredményezett, ami a projektek részletesebb kidolgozását is lehetővé tette.


Mik azok az inspiráló könyvek vagy előadások, amelyeket ajánlanátok egymásnak?

G.R.: Austin Kleon Steal like an artist című könyvét, illetve néhány TED-előadást: Jonathan Harris: The Web as art, Shonda Rhimes and Cyndi Stivers: The future of storytelling, Simon Simek: How great leaders inspire action.

K.R.: Én pedig Balogh Ottó Alfavezér című könyvét ajánlanám.



bottom of page