top of page
  • Szerző képeBridge Business

„A kitartás az erő, ami legbelül van”

A Bridge Business legújabb rovatában szeretnénk megmutatni azt a végtelenül inspiráló közeget, amelynek tagjai képviselik az üzleti élet igazi emberi oldalát. Megkértük a Bridge Budapest támogatóit és partnereit, hogy meséljék el nekünk melyik az a fontos vezértérték, amely hajtja és motiválja őket az üzleti életükben és a mindennapokban. Ma Óhidi Zsuzsannát, a Marquard Media ügyvezetőjét, az Edisonplatform médiapartnerét kérdeztük.


Kitartás


Ha jobban belegondolok, a kitartás talán nem csak egy érték, sokkal inkább felfogás, hozzáállás, az erő, ami legbelül van. A kitartásban mindenből van egy kicsi, ami ahhoz kell, hogy fejlődhessünk, előre juthassunk: elkötelezettség, nem feladás, céltudatosság, bizalom és lojalitás. A szakmai és a magánéletemre egyaránt igaz, hogy minden nagy döntésemet csak azután tudtam igazán értékelni, ha volt kellő kitartásom és türelmem ahhoz, hogy végig vigyem.

Ilyen volt például a tavalyi évben hozott döntésem, miszerint elengedjük portfolióinkból a magyarországi Playboy-t – hosszú, nehéz, nagy, meghatározó és fájdalmas döntés volt egyszerre, de mára látom, hogy így kellett lennie. Ugyan megváltunk a tradícióink egy részétől, a múltunk egy jelentőségteljes darabjától, az identitásunk egy meghatározó elemétől, de teremtettünk magunknak teret az újra, jobban el tudtunk kezdeni figyelni arra, ami előre visz minket és amiben hosszútávon is növekedni tudunk.


Maratonfutóként egy-egy verseny alatt rengeteget tanulok magamról, a kitartásról. Új és új módszereket fejlesztek ki a holtpontok túléléséhez, legyen az a lépéseim számolgatása vagy a motivációs idézeteim ismételgetése. Az idei év minden eddiginél jobban megmutatta, hogy az üzleti holtpontoknál is ugyanezt kell tennem:


amikor a legnehezebb, amikor a legjobban fáj, akkor szorítom össze igazán a fogam és megyek előre, a célra koncentrálva.

Közben figyelem az érzéseimet, bízom az intuíciókban, az ösztöneimben. Megtanultam az átmenetiség jelentőségét, azt, hogy minden állandó mozgásban, változásban van, és nagyon megkönnyíti a döntéseimet, hogy többnyire már át tudok lépni dolgokon, el tudom választani a lényegest a jelentéktelentől. Hiszek benne, hogy minden okkal történik, a jó és rossz döntéseink egyaránt tanítanak valamit (az utóbbiak különösen...). Nem is érthetnék jobban egyet Amelia Earhart pilótanő gondolatával, mely szerint: „A legnehezebb dolog mindig a döntés, a többi már csak kitartás dolga”.


bottom of page